maanantai 1. lokakuuta 2012

Päivä 29 | Samarkand | Uzbegistan


Päivä 29 | Samarkand | Uzbegistan
0km | +25 | NormiKeli

 Jussi ja Teijo poseeraamassa Registanin, Samarkandin päänähtävyyden edustalla. Alla Samarkandin kuuluisimman moskeijan portti.


Vapaapäivä ja kohdalla Samarkand, joka on yksi silkkitien helmistä. Vexi ja W tosin jatkavat yhteistä harrastustaan, 'W'n flekti toimintaan'… W on ajanut ilman toimivaa flektiä Helsingistä Samarkandiin. Herää kysymys ovatko flektit turhanpäiväistä hapatusta? Tänään se alkaa kuitenkin toimimaan ja W'llä on edessään tuhansia nautinnollisia kilometrejä… :) … minulla on edessäni tuhansia joustavia kilometrejä. Öljyt ovat iskunvaimentimestani pihalla ja meno on kuin 70-luvun Oldsmobilella. Jos jousi kestää, niin saattaa tulla BMW'n jousella-ajo ennätys.

 Samarkandin basaaria, joka enimmäkseen rakennttu uusiksi. Mutta kaikkea on mitä aamulla ei tiennyt tarvitsevansa ja onneksi juuri mitään siitä ei saa moottoripyörän kyytiin.

Mutta jousista ja flekteistä riippumatta jokainen ehtii myös Samarkandin ihmeille, jotka kokivat kovia 1897 maanjäristyksessä. Jälleenrakennus tapahtui vasta niinkin myöhään kuin 1970 -luvulla. Mutta yes, Samarkandin vanhat moskeijat ja kupolit ovat vaikutavia. 1600 -luvulla vaikutus on epäilemättä ollut ikänsä maalla eläneeseen peräkammarin poikaan sama kuin Las Vegasilla nyt.
Risteilen päänähtäyydet jalkapatikassa Jussin ja Teijon kanssa. Pasi, Markus, Juha ja Hannu H löytyvät kylältä… ovat lähteneet matkaan jo yhdeksältä… aitoja kulttuurikärpäsiä? Samarkandissa menisi helposti parikin päivää, mutta päivässäkin ehtii… tai ainakin motoristi ehtii. Ilta omaa aikaa. Pojat jäävät hotellille piknikille. Lähden Jussin ja Teijon kanssa pizzeriaan, jonka olemassa olosta taksikuskimmekaan ei tiennyt. Hetken jo epäilimme sitä itsekin.

 Yllä on 200 euroa... 1000 on suurin paikallinen seteli ja niitä saa 200 eurolla 6000 kappaletta! ... alle mattobasaari jossa käy niin eurot kuin luottokortit!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti