sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Päivä 43 | Batumi - Havza | Georgia - Turkki


Päivä 43 | Batumi - Havza | Georgia - Turkki
605km | +14 - +25,5 | Vettä ja aurinkoa

Tänään Turkki oli vasemmalla ja Mustameri oikealla... koko päivän.


Batumin aamu näyttää kostealta ja on kostea. Taivas avautuu heti kun pääsemme liikkeelle mutta sulkeutuu Turkissa ja muuttuu auringonpaisteeksi. Goergian ja Turkin raja ongelmaton ja nopeahko. Pikku jonotus johtuu ainoastaan siitä, että emme ole rajalla mitenkään yksin.
Ja Turkin puolella avautuu paratiisi ainakin tien puolesta. Kaksi sileää kaistaa koko päivän molempiin suuntiin… no ok, noin parinkymmenen kilometrin tietyöosuus Samsunin kohdalla mutta muuten tasaista. Ja päivän viimeistä ajotuntia luuunottamatta Mustameri koko ajan kaasukäden puolella ja vuoristo kytkimen puolelle. Vaikka itse en äänestänytkään, niin olen tyytyväinen että olemme rannikolla. Sisämaa näyttää koko päivän pilviseltä tai erittäin pilviseltä.


 Valitse merkkisi ja lataa... olemme tulleet takaisin eurooppalaisiin oloihin. Käteispula seurasi oloamme koko päivän... illansuussa sitten osui kohdalle tienvarressa oleva automaatti, jolle syntyi heti jonoa... ;)


Päivällä ei varsinaista osoitetta… Samsun on kohdalla auringon alkaessa hiipumaan. Samsun näyttää ja on erittäin iso hässäkkä. Päätämme jatkaa 40km lisää Kavak nimiseen pisteeseen kartalla. Kavakissa ei ole yhtään hotellia. Jatkamme seuraavaan pisteeseen kartalla, jonka nimi on Havza. Havza suosii kulkijaa. Siellä yksi oikea hotelli ja siinä oma Hamam… turkkilainen kylpylä. Kylpijät ovat päivällisen jälkeen vähissä, mutta Pasi ja minä käymme kuitenkin polskuttamassa kuumia ja erittäin kuumia altaita puolen yön aikaan. Hamam auki 24h ja jonkin asteinen yllätys, että siellä puolilta öin tusina ellei kaksi muutakin kylpijää. Hamam on inn?


 Havzan hotellissa olisi viihtynyt helposti päivän pari. Uima-allasosasto oli hulppea, hammam hot ja eväät hyviä... :]



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti