tiistai 9. lokakuuta 2012

Päivä 41 | Yerevan - Batumi | Armenia - Georgia


Päivä 41 | Yerevan - Batumi | Armenia - Georgia
556km | +8 - +25 | Vettä, aurinkoa ja hikipisaroita

 Georgiassa mennään... yllä vähän tasaisempaa baanaa ja alla vähän epätasaisempaa.


Back to Georgia. Azrbaizan ja Armenia ovat virallisesti sotatilassa keskenään, joten Azerbaizanista ei ole Armeniaan asiaa. Ja ei Armenialla mene sen paremmin länsinaapurin Turkin kanssa. Myös kaikki Armenia ja Turkin väliset raja-asemat ovat kiinni. Eli jos satunnainen matkailija haluaa käydä Armeniassa niin maata pitkin tie kulkee ainoastaan Georgian kautta. Ja mekin pääsemme Turkkiin ainoastaan Georgian kautta.


 Georgian ylämailla pilvet roikkuivat alhaalla... tai alhaalla ja alhaalla. Olemme näiden kuvien kohdalla vähän yli 2 kilometrissä. Että miksikö Pasi osuu niin usein kuviin? Vähän erikoisemmilla pätkillä olen usein viimeisenä kuvaamassa ja Pasi myös innokas kuvaaja... ja muut eivät oikein malta.... :]


Lähellä ensimmäistä rajanylitys paikkaa Georgissa pidämme kansanäänestyksen, että mennäänkö keskeltä Turkkia vai Mustan meren rantaa. Rantareitti voittaa äänin 6-3. Kysymysmerkki on viimeiset 100km ennen Batumia, Georgian rantalomakeskusta. Kiertotiekin olisi ollut olemassa, mutta valitsemme 200km lyhyemmän reitin joka vie vuorille. ja varsin mielenkiintoista polkua viekin. Ensimmäist 20km loistavaa asvalttia. Samoin 20 viimeistä kilometriä… 60 välikilometriä ovatkin sitten kunnon offroadia vaikka virallisesti roadilla olemmekin. Jotakuin keskellä pomppurataa on rakenteilla suuri hiihtokeskus. Helikoptereillakohan aikovat asiakkaat paikalle tuoda? :)
Itse Batumi yllättää positiivisesti siitä riippumatta että taivas avautui ja kasteli meidät kunnolla 10km ennen kaupunkia. Batumissa alkaa olla Las Vegasmaisia oireita… pari vegahotellia jo pystyssä ja Trump-tower alkumetreillä. Batumi hauskan oloinen paikka, jos haluaa tulla muutamaksi päiväksi tekemään ei mitään.


 Batumin valoja. Yllä majakka... alla uutta ja vanhaa keskustassa. Las Vegas ja keski-aika kohtaavat? :]



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti