tiistai 16. lokakuuta 2012

Päivä 45 | Istanbul - Ruce | Turkki - Bulgaria


Päivä 45 | Istanbul - Ruce | Turkki - Bulgaria
645km | +14 - +22 | Syksyä ilmassa

 Sultanahmet, Istanbulin vanhakaupunki näyttää rauhalliselta liikenteen puolesta hotellimme edestä kotikadulta katsottuna.


Sultanahmetin kujilla aamulämpöä yli 20… mutta tultuamme ulos Istanbulista syksy on kohdalla. Taivas harmaantuu ja muuttuu tihkusateiseksi… alkaa olla vähän niin kuin loppuliuku kotiin päin. Puolessa välissä tuota liukua Markuksen bemari päättää lakata käymästä. Työnnämme sitä vuorotellen meno- ja tulosuuntaa. Työntöstartti ei onnistu. Joukko diagnisointi päätyy siihen että vika on jalassa, jalan ajonestokytkimessä ja kytkimessä. Soitto Biketeamiin Vantaalle… hetken päästä tulee soitto takaisin, että jalan ajonestokytimestä vain johdot poikki ja punainen ja valkoinen jeesusteipillä yhteen. Tepsii ja ei tepsi. Kytkinkahva on samassa vyyhdessä. Markus säätää kahvaa pykälällä ja sitten toimii.
Ajamme kirjaimellisesti Bulgarian poikki alhaalta ylös. Aikaisemmin olen ajanut vain Bulgarian ranikkoa, joka selvästi tasaisempaa. Päivän maisemamme on jotakin samaa kuin lappi parhaimmillaan ja enemmän. Mukavaa kumpumaastoa ja mukavia mutkaisia teitä hyvällä pinnalla ja pitkillä mutkilla. Päivän päättärimme Ruce edustaa vanhaa neuvostoliitto romantiikkaa, mutta yes. Keskusta on kävelykatuineen ns. tosi yees.

 Markuksen BMW hyytyi... työntövuorossa HannuH, Jussi ja Vexi... ja yes. Ei startannut. Alla eteläisen Bulgarian tasamaata. Keskiosa ja pohjoinen kuitenkin ihan erinäköinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti