tiistai 16. lokakuuta 2012

Päivä 46 | Ruce - Cluj Napoca | Bulgaria - Romania


Päivä 46 | Ruce - Cluj Napoca | Bulgaria - Romania
588km | +1,5 - +11,5 | Syksy


Koko matkan varrella lampaat ovat saattaneet olla minkä tahansa mutkan takana... tämä porukka Romania 7C -tien varressa. W ja Vexi puskemassa lauman läpi. Taktiikka on yksinkertainen... napakkaa kaasuttelua ja tasaista tööttäilyä.



Tänään on sitten ohjelmassa tie 7C… joka rankattu monen toimesta yhdeksi euroopan ykköstieksi moottoripyörällä ja ilman. Ajaessamme Afrikkaan kaksi vuotta aikaisimmin ajoin 7C'n pimeässä Teijon, Markuksen ja Pasin kanssa. Nyt kirkkaassa auringonpaisteessa vastakkaiseen suuntaan. Ja kyllä kyllä… Romanian 7C kuuluu teihin, jotka kannattaa ajaa valoisaan aikaan. Maisemat ovat hulppeat. Kovin myöhään tai aikaisin vuodesta ei karpaattien itäpäädyn yli kannata ajaa. Me olemme ylimmällä kohdalla puolen päivän aikaan. Maassa on uusi lumi ja pohjoispuolen alasmenotie ensimmäisen kilometrin matkalla monesta kohtaa lumessa ja jäässä.



 Tänään maisemat pelkkää ykköstä 7C tiellä. Keskellä eteläreinteen yläosa. Alhaalla pohjoisrinteen yläosa, josta alkoi löytymään myös lunta ja jäätä... etelä- ja pohjoispuolta erottaa toisistaa tunneli, jota emme taineet viimeksi pimeässä huomata... :]




Karpaattien jälkeen Romania tasoittuu… ja ruuhkaantuu… uutta tietä rakennetaan vähän joka paikassa, mutta Itä-Euroopassa tuntuu olevan sama ongelma kuin stan -maissa. Uusia autoja pukkaa liikenteeseen nopeammin kuin uusia teitä ehditään tehdä… ja ruuhkaa, ruuhkaa ja ruuhkaa siitä sitten. Tänään onni on monin paikoin moottoripyörä. Ohitamme kilometritolkulla autojonoja keskeltä, vasemmalta ja oikealta. Pintakosketuksia tulee yksi… yksi audi koittaa puskea Teijon tieltään mutta Teijo voittaa.
Cluj Napocassa hotellimme ei löydy Cluj Napocasta, mutta aivan Cluj Napocan rajalta kuitenkin puhelimen avulla. Garmin ei syystä tai kolmannesta osaa perille. Muutaman sadan metrin päähän kuitenkin. Keskusta ei tosin ole lähimaillakaan, mutta ei sinne kukaan kaipaakkaan. Best Western plussamme toistaiseksi mukavin hotelli koko matkalla… :] 


7C alas... tänään rikkinäinen iskunvaimentaja harmitti ensimmäistä kertaa. Jousen varassa ei uskalla päästä vaudilla mutkiin... mutta toisaalta oli aikaa sitten kuvailla ja nauttia maisemista. Enkä ollut edes viimeinen alhaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti