keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Päivä 34 | Ashgabat - Turkmenbassy | Turkmenistan


Päivä 34 | Ashgabat - Turkmenbassy | Turkmenistan
572km | +24 - +31 | NormiKeli (=aurinkoista ;)

 Auringonnousun aika huoneeni parvekkeelta katsottuna. Alla yksi Ashgabatin monumenteista ulosmenotien varressa.


Koneet käyvät ysiltä ja jokainen kilometri alkaa tässä kohtaa olla kotiinpäin. Ashgabat oli matkamme eteläisin piste. Georgiasta teemme vielä koukkausken etelään Armenian Yerevaniin, mutta muuten olemme ns. kotimatkalla.
Tänään jään päivämatkan keskivaiheilla auttamattomasti kilometritolkulla porukasta jälkeen. Noin 200km pätkä Ashgabatin ja Turkmenbassyn välissä on asvaltiltaan kuin Suomenlahti syysmyrkyllä ja maksiminopeuteni 30km/h… mutta normitiellä pystyn ajamaan invalidipyörälläni norminopeuksia. Ja illlalla on varmaa että saan pyöräni ajokuntoisena ainakin Azerbaizaniin. Se kun pomppii ehjänä Turkmenbassyyn. Ketjun suoja tosin putoaa, mutta se kuitenkin osa jota ei varsinaisesti tarvita mihinkään.


 Yllä pääkaupungin sileätä baanaa... alla maaseudun todellisuus. Jos käyt vain Ashgabatissa Turkmenistan vierailun aikana, saatat saada maasta vinksahtaneen kuvan... ;]


Huikolapatauolla tapaamme 4 tsekkiä, jotka olivat odottaneet Baku - Turkmenbassy lauttaa Bakussa 3 päivää. Ja itse lautalla Turkmenbassyn edustalla 24 tuntia. Monenlaista juttua tuosta KaspianMeren risteilylinjasta on ollut ilmassa ja teksteissä. Mikään niistä ei lupaa nopeaa ylitystä. Mutta saa siis kuinka äijien käy.
Turkmenbassyn hotellimme on ainakin on montasataa prosenttia parempi kuin Ashgabatissa… pieni älämöly auttoi. Ennen hotellia kuitenkin satamaan, jossa listaudumme laivalle ja saamme ensimmäiset blanketit täytetyksi. Satamasta poistuessamme ohje on, että jatkuva lähtövalmius oltava päällä. Hotellissa jatkuva lähtövalmius on päällä. Lähtökomentoa ei kuitenkaan tänään tule.


 Neuvostoarkkitehtuuri kukoistaa omilla lautasilla kukoistaa pääkaupungin ulkopuolella. Alla ensi kosketus kaspianmereen lähestyessäme Turkmenbassya... porttia Azerbaizaniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti