maanantai 1. lokakuuta 2012

Päivä 31 | Buhara - Khiva | Uzbegistan


Päivä 31 | Buhara - Khiva | Uzbegistan
460km | +16 - +28 | Aurinkoa ja aurinkoa

 Hattu miehen pukee... yllä Pasin uusi talvihattu, vai löytyykö se minun kassistani? Alla Markus hifistelemässä krimiä mutta ei vielä täysin natsannut... ;)


Aamulla ehkä päivän mielenkiintoisimmalle rastille, joka on 'löydä mopoihin bensaa'. Kolmannelta asemalta sitä löytyy. Tai löytyy kun suostun maksamaan dollareilla! Uzbegistanilaiset eivät itsekään halua somejaan. Minä olisin niillä mielläni maksanut… takalaukussani kun on useita nippuja. Seuraavassa kylässä somit kelpaavat. Tosin tässä aavikonlaitakylässä bensa maksaa tuplasti ja sitä tuodaan ravintolan takahuoneesta auringonkukkaöljykannuissa. Päätämme kuitenkin tankata jo 100km ajon jälkeen. Edessä ainakin 200km aavikkoa ja seuraavasta bensa-asemasta ei tietoa.


 Noin puolet Uzbegistanin bensa-asemista on suljettu ja melkein koko toinen puoli myy kaasua. Bensaa onneksi vielä löytyy. Yllä olevat löytyivät erään ravintolan takahuoneesta. Alla olevat käsin pyöritettävästä pumpusta.


Buharan ja Khovan välinen tie käytännössä tyhjää täynnä asutuksen puolesta. Kelle täällä tehdään nelikaistaista moottoritietä on hyvä kysymys ilman hyvä vastausta, mutta tehdään kuitenkin. Valmiina ei ole kuin pätkä siellä ja toinen täällä ja tien pinta onkin tänään kaikkea (kuten kaikkian aikaisempinakin päivinä :) sileästä betonista kuoppaisiin pölypilviteihin. Päivän kaikkien monttujen päästä löytyy Khiva, joka on kiva. Pienin Uzbegistanin kuuluisista silkkitie-kaupungeista ja ehkä sympaattisin siinä kun kaupunki sympaattinen voi olla.
Mitään valtaisaa kiirettä ei ryhmän kesken ole ilmassa nähtävyyksiä katsomaan saavuttuamme, mutta pientä liikehdintää kuitenkin koska nettiyhteyttä ei ole. Nettiyhteys pystyy kilpailemaan tasapäisesti upeidenkin nähtävyyksien kanssa? Huomenna edessä viimeinen stan -maa, Turkmenistan. Tuleeko uusi raja-ylitys ennätys tunneissa laskettuna?


 Elämää Khivan vanhankaupungin kujilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti