torstai 4. lokakuuta 2012

Päivä 37 | KaspianMeri - Baku | Azerbaizan


Päivä 37 | KaspianMeri - Baku | Azerbaizan
8km | +23 - +31 | NormiKeli

Joskus mäkkärin eväät maistuvat paremmilta kuin toisinaan... tänään oli sellainen aamu.


Katson ikkunasta ulos kello kuusi. Öljynporauslauttoja ei enää näy. Näkyy paljon muita valoja… Bakun kaupungin valot. Olisihan kapteeni voinnut ajaa tuntia hitaamminkin, mutta hyvä näin. Tavarat kokoon ja pyörien luokse. Rahti on laivastamme nopeasti purettu. Se on 9 moottoripyörää, yksi rekka ja englantilaisen matkatoimiston kuorma-auto/bussi sekasikiö. 
Satama vie parituntia ja paratiisin portit avautuvat. Tänä aamuna paratiisi on Bakun keskusaukion laidalla oleva McDonalds, jossa syömme BigMac -ateriat aamiaiseksi. En ole mikään varsinainen mäkkärifani, mutta risteilyaluksemme jälkeen mäkkäriaamiainen tuntuu gourment-aamiaiselta.


 Bakun keskusta on moderni ja siistissä hapessa. Yllä keskusaukio, keskellä pää kävelykatu ja alla rantabulevardi, joka ydinkeskustaa myös.



Hotelli löytyy sopivasti korttelin päästä keskuaukiosta. Tavarat hotelliin, pyörät yksityiselle pihalle parkkiin, suihkuun ja kylälle. En osaa varmuudella sanoa, mutta stan-maiden jälkeen Baku ainakin tuntuu sivistyksen kehdolta. Tunne olisi varmasti laimeampi, jos olisimme ajaneet matkan toisinpäin. Mutta niin tai näin niin Bakussa alkaa olla jo kotoisa olo. Bakun vanha kaupunki on upea ja rantabulevardi hulppea. Euroviisuilla on tietty ollut osansa, mutta ei kaikki laulukilpailuja varten ole rakennettu.
Paljon on kuintenkin epäilemättä tehty euroviisujen vuoksi ja itse kisapaikka näyttää pimeässä poskettomalta. Kymmenet jolleivat sadat valonheittäjät tekevät taivaalle vaihtuvia kuvioita. Pisimmän korren vetävät kuitenkin liekehtivät tornit. Kolme mäen päälle rakennettu noin 30 kerroksista liekin muotoista kerrostaloa, joiden kyljet kirjaimellisesti liekehtivät tuhansien lappujen voimalla. Bakussa ei taida kukaan teitää, että joissakin maissa on sellaisiakin puolueita kuin vihreät. Täällä viherrys on lähinnä naapurin saaminen kateudesta 
vihreäksi Lexus -merkkisellä citymaasturilla.


 Pensasaita voi olla monen näköinen... keskellä kanaalicity, jossa voi vuokrata pienen kondolin kapteenilla. Kanavien keskellä kahviloita ja ravintoloita. Alla liekehtivät tornit jotka vaikuttavia pimeällä. Liekkien lisäksi monta muutakin kuviota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti