keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Päivä 35 | Turkmenbassy | Turkmenistan


Päivä 35 | Turkmenbassy | Turkmenistan
6km | +22 - +30,5 | NormiKeli


Jussi ja Teijoa vielä odottaminen naurattaa... Markuksen se vetänyt jo vakavaksi... :]


Se on sitten odotuspäivä vaikka aamun lähtölaskenta tuleekin heti kymmenen jälkeen. Huuskonen soittaa vartin yli 10, että kiiresti pyörille ja satamaan. Varttia myöhemmin olemme satamassa, jossa kiire loppuu. Kierrän Huuskosen kanssa tiskiltä kolmanelle. Lippua ja lappua täytetään seitsemää eri sorttia jälleen kerran. Sen jälkeen käydään viemässä satamakapteenille lahjukset, jotka 20usd per kuski… virallisesti ottaen 10usd pyörästä ja 10usd kuskista. Puolet menee Huuskosen mukaan satakapteenin henkilökohtaiseen virkistyskassaan ja toinen puoli tullin virkistyskassaan.
Ja sitten odotetaan. Heti kohta kolmen jälkeen komento passien leimaukseen, tullitarkastukseen ja laivaan. Sitten odotetaan että laivaa lähtee, mutta ei se lähde tänään. Puoleen yöhön mennessä pojat ovat juoneet laivan kaikki oluet. Aika käydä nukkumaan. Itse tosin oikaisin hetkeksi heti neljän jälkeen kun tullime laivaan ja seuraavassa kuvassani olikin sitten aamu… ;) … univelkaa vähän?
Itse aluksemme on… no riippuu tietty mihin vertaa, mutta Aswan - Wadi Haifa  alukseen verrattuna loistelias. Vaasa - Uumaja linjan laivaan verrattuna samaa tasoa. Silja Serenadeen verrattuna vaatimaton. Saimme hytit, jossa kelpo sängyt. Baari-ravintolassa tiety toivomisen varaa, mutta jotain saa kuitenkin.


 Yllä risteilyaluksemme, joka ei irronnut laiturista tämän päivän aikana. Alla kolme kelluvaa laitetta remonttiraitoiselle.

---

Turkmenbassyn majatalomme... olisihan sitä sielläkin voinnut odottaa laivan lähtöä uima-altaan reunalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti