lauantai 20. lokakuuta 2012

Päivä 48 | L'viv - Kaunas | Ukraina - Puola - Liettua


Päivä 48 | L'viv - Kaunas | Ukraina - Puola - Liettua
736km | +3 - +12 | Usvaa, pilviä ja pientä pilkettä

Tänään retkemme pisin ajopäivä ja yksi raja… ja yksi kaupungista ulos selviäminen. Olemme aamulla L'viv'n eteläpuolelle ja pohjoispuolelle pitää päästä. Arvomme ettäkö keskustan läpi vai kehätietä. Päädymme upeaan labyrinttimäiseen keskustaan… josta kaikki tiet johtavat Roomaan ja Helsinkiin. Aikaa keskustassa tietty menee joku hetki mutta on sen arvoista.
Ukraina ulos on nopea proseduuri… Puola/EU sisään suhteellisen hidas tapahtuma… tunti ja puolikas päälle. Markus singahtaa matkaa puoli tuntia ennen meitä muita ja on kaksi tuntia ennen meitä muita perillä… ;]
Puolan tiet alkavat olla kaikki huippukunnossa ja useimpien kylien ohi menee ohikulkutie ja kilometrejä alkaa kertymään kun pääsemme Puolaan. Ihan valoisaan aikaan emme kuitenkaan ole perillä. Ei kahta tuntia enempää pimeää kuitenkaan.
Ibis -hotellit ovat yleensä aika tasalaatuista tavaraa… jotakin samaa kuin meidän sokokset ja scandikit… Kaunaksen Ibis on kuitenkin poikkeus ainakin lämmityksen suhteen. Huoneissa +15 mikä tuntuu paljon kylmemmältä kun saavumme luut viileinä. Teen minun ja Teijon huoneeseen viidakkolämmityksen. Kuumavesihana päälle, kylppärin ovi auki ja avot. Tunnin päästä olo on kuin päiväntasaajalla… :]
Päivällinen on omalla tavallaan absurdi. Kaunas näyttää päältä katsottuna kuolleelta ilta kymmeneltä. Keskustan kauppakeskuksen yläkerrasta löytyy kuitenkin elämä. Rusettiluisteluradan ympärillä useita ravintoloita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti