sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Päivä9 | Yekatrinburg - Kostany | Venäjä - Kazakstan


Päivä9 | Yekatrinburg - Kostany | Venäjä - Kazakstan
533km | +5 - +15 | pouutaa ja kirkasta ja raikasta

 Siellä se hurisee... Ladan flekti W'n pyörässä. Alakuvan lampun Markus pesi viimeksi pullotiskiharjallaan Afrikassa. Valo näkyy edelleen läpi... :) ... pestään tällä matkalla ainoastaan jos menee pimeöajoksi.


Mitä yhteistä on Itä-Sudanilla, Länsi-Kazakstanilla ja Pohjois-Texasilla? Ne ovat kaikki tasaisi kuin Pohjanmaa ja enemmän. Varsinkin Kazakstanille Texaskaan ei pärjää. Ajamme tänään Kazakstania ensimmäiset 170km eikä korkeuseroja ole.
Rajanylitys menee kivuttomasti muutenkin hiljaisella rajalla. Kazakstanin puolella muutumme selkeästi nähtävyyksiksi. Täällä ei taida juuri mp-ryhmiä ajella. Paikallisia pyöriä näemme yhden. Koitan liikennevaloissa kysellä hotellin sijainti… 'no english'. Hotelli löytyy kuitenkin paikallisen nuorison avustuksella. Poikajoukko pysähtyy viereemme jonkun isän mersulla ja opastavat meidät hätävilkut päällä hotelliin… ja sitten kuvataan. Pojat haluavat poseerata ryhmän kanssa yksin ja erikseen.


Kazakstanin raja... alla on tilanne päällä maahantulokuponkeja täytettäessä. W, Jussi ja H hommissa. 

Alkutuntuma Kazakstanilaisista on erittäin positiivinen… syystä tai kolmannesta yleisfiilis on selkeästi positiivisempi kuin Venäjällä. Kestämme sen kyllä. Illan ruokahuolto on oma juttunsa… mutta keskustasta löytyy kaksi ravintolaa jotka auki. Hotellimme ravintola näytti siltä että alle kahden tunnin odotuksen ei tule mitään… ja mikä ehkä isompi ongelma. Hotellin ruokalistasta kukaan ei ymmärrä mitään. Keskustapaikassa on kuvallinen lista. Turisti rakastaa kuvaruokalistaa silloin kun ei ymmärrä tekstistä mitään… :]

 Texasissa.... tasaista riittää kaikkiin ilmansuuntiin. Pasi harjoittelee alla ilman käsiä ajoa... ;]


---


Ajoimme tästä tuon 170 Kostany tänään. Alla saattojoukkomme ryhmän keskellä. Porukka joka opasti meidät hotellille. GPS lakkasi toimimasta Kazakstanin rajalla.



1 kommentti:

  1. Moi Peter !
    Mukava seurata reissua !Onnea matkaan ja terveisiä tutuille!
    Terv
    Heikki

    VastaaPoista