maanantai 10. syyskuuta 2012

Päivä 17 | Almaty - Bishkek | Kazakstan - Kyrgystan


Päivä 17 | Almaty - Bishkek | Kazakstan - Kyrgystan
242km | +22 - +34 | Aurinkoista


Se on juhla-aamu... saamme Kazakstan tarrat ja 96 oktaanista bensaa!


Virallinen lähtöaika menee ysiltä mutta puolituntia myöhemmin olemme liikkeellä. Markus ja W putipuhtailla pyörillä… menivät sitten pesemään pyörät kesken matkan. Lieventävänä asianahaarana, että yrittävät painepesurilla struuttata W'n orginaalia flektiä, että josko sen saisi toimimaan. Ei auttanut. Rikki mikä rikki.
Kunhan ruuhkaisesta Almatystä pääsee ulos niin Bishkek on melkein kivenheiton päässä… tosin pitää sitä kiveä jaksaa 240km heittää. Tie on tänään tasainen kuin Etelä-Ruotsissa koko päivän. Hämmästyttävää mutta totta… ja kestimme sen hyvin. Teidossa on roppakaupalla lisää rupisia teitä.


Kuivaa ja kumpua... tänään aika Itä-Turkkimaiset maisemat... ja erinomaiset tiet


Kazakstanin ja Kyrgystanin raja on ongelmaton. Olemme tunnissa yli ja inhimillisen tuntoisessa Bishkekissä iltapäivän jälkipuoliskon alussa. Ensimmäinen osoitteemme on Azerbaizanin suurlähetystö. Jos meidät otetaan yllättyneesti mutta ystävällisesti vastaan. Stantoursin Davidin mukaan olivat tietoisia meistä, mutta ei se tieto ihan todellisuutta vastannut. Niin ikään Davidin mukaan saamme Azerbaizanin viisumit päivässä… sekään tieto ei ihan paikaansa pitänyt, mutta muutamassa päivässä saamme kuitenkin. Kuinka monessa, selviää huomenna. Viisuikaavakkeet kainalossa hotellille ja paperihommiin. Kun Azerbaizan kunnossa niin sitten kaikki viisumit pitäisi olla ok… Armeniakin.
Ilta Bishkekin raitilla. Olemme tulleet astetta eksoottisempaan maahan. Päivällisravintolassakin vahvin juoma on Coca-Cola…  tosin tarjolla oli kyllä hevomaitoa ja maissiviljamaitoa... :]


 Mahtuu ei mahdu mahtuu. Markus yllä taiteilemassa hotelliin pihaan. Alla porukka paperitöissä täyttämässä Azerbaixanin viisumihakemuksia.

---

Yllä Bishkekin parlamenttitalo... alla vahdinvaihto keskusaukiolla.

---

Kanasaslik on hyvää... kysykää vaikka Teijolta... :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti