torstai 13. syyskuuta 2012

Päivä 20 | Balickhi - Bishkek | Kyrgystan

Päivä 20 | Balickhi - Bishkek | Kyrgystan
192km | +18,5 - +25,5 | Aurinkoista


Juha laittamassa päällyspaikkaa 'kamelinpaskaa' W'n päällysrenkaan reikään. Jap, W'n bemarista on rekisterikilven lisäksi pudonnut rekisterikilven valon suojus. Alla aamukahvipaikan maisemia. 


Pikkuajo Bishkekiin. Mopot liikkuvat heti kymmenen jälkeen Juhan laitettua ns. kamelinpaskaa W'n takarenkaan reikään. Kamelinpaska ei kuitenkaan pysy renkaassa, eli pidetään peukkuja, että joku onneton kivi ei päätä mennä reiästä sisään. Ensimmäisellä tauolla soitan Azerbaizanin suurlähetystöön… tai yritän. Mikään lähetystön viidestä numerosta ei vastaa. Toisella tauolla sama juttu. Kolmannella tauolla soitan huoltoaseman paikallisesta puhelimesta. Ei ketään.
Tänään napsahtaa myös ensimmäiset ylinopeussakot. Pääsemme kuitenkin halvalla… 500somia on koko ryhmän taksa. Menee suoraan poliisien virkistyskassaan. Eikä tuolla 500 somilla nyt mahdottomasti virkistytä. Se kun tekee euroissa noin 8€.


Bishkekin keskustaa, joka hyvinkin maltillinen. Pilvenpiirtäjiä ei ole. Alla Vexi korjaamassa W'n bemaria. W tutkii perhoskuviaan iphonestaan... :]


Bishkekissä ajamme suoraan Azerbaizanin lähetystöön. Vartija järjestää pihalle englantia puhuvan naisen. Selviää nopeasti että konsuli on kipeä… kuumetta ja sillä lailla. Kukaan muu ei voi tehdä viisumeillemme mitään. Emme varsinaiseti taputa karvaisia käsiämme, mutta ei voi mitään. Bishkekiin on jäätävä. Olin varovasti toivonut, että olisimme päässeet jatkamaan kohti Oshia. Huomenna selviää jäämmekö viikonlopuksi Bishkekkiin… toivotavasti ei.


Markus ja H iltapäiväshamppanjalla Bishkekissä. Alla Juha, Teijo ja H kertaamassa blogista matkan tapahtumia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti