lauantai 15. syyskuuta 2012

Päivä 21 | Bishkek (- Kara-Balta) | Kyrgystan

Päivä 21 | Bishkek (- Kara-Balta) | Kyrgystan
78km | +21 - +28 | Aurinkoa, aurinkoa


 Lähdettiin sitten pyörien pesuun, kun Azerbaizanin viisumeista ei tietoa. Pasi tarkastelee alla, että vieläkö laukut kiinni. Alla HannuH'n mopo pesua odottamassa. Tämä ei kuitenkaan halpa pesula. Taksa 300som... Markus meni naapuriin ja maksoi 70somia... :] ... Teijo, Jussi ja minä olemme sitä mieltä, että pyöriä ei aleta kesken matkan pesemään.


Aamiainen ja soitto Azerbaizanin lähetystöön. Positiivista on se, että konsuli ei ole enää kipiä. Vähemmän positiivistä on se, että elämä löysässä hirressä jatkuu. Viisumeillemme ei ole tullut vahvistusta Bakusta. Konsuli pyytää soittamaan uudestaan neljältä. Puolikolme olemme lähetystön pihassa, jonne reitti alkaa olla jo tuttu. Ei vahvistusta Bakusta. 
Pojilla on polte tien päälle. Bishkek on nähty. Konsuli kirjoittaa aanelosen, jossa lukee, että passit ovat hänellä Azerbaizanin lähetystössä. Lupaa olla töissä kuuteen saakka. Sovimme, että soitellaan viideltä.


 Parkkeeraustyyliä bishkekkiläisittäin. Yksi rivi vinoparkkiin ja toinen taakse... :] ... parkkikulttuurin syy selvisi kuitenkin kadun toisessa päässä. Kaikkien autojen kuljettajat taisivat olla perjantairukouksessa. Bishkekissä ei ainakaan näytä siltä, että kukaan haluaisi polttaa moottoripyörämme... päivän uutiskuvat arabimaista vähintäänkiin ikäviä. Uutisia katsellessa tuli väistämättä mieleen, että ehkä kuitenkin hyvä, että emme ole menossa Iraniin tällä matkalla.


Porukka ajaa yöksi Kara-Baltaan, jonka ainoan hotellin ovat vallanneet ranskalaiset pyöräilijät. Se on sitten telttamajoitus hotellin pihalla. Hotellin fasiliteettejä saa käyttää. Soitan viideltä AZ lähetystöön. Ei viisumeita tänään… jotakin ilmeisesti kuitenkin on liikahtanut jossakin koska nyt konsuli lupaa minulle viisumit maanantai aamuna kello 1030. Ei tarvitse soittaa. Voin tulla suoraan lähetystöön. Vähän jää mielikuva, että olisi ehkä ollut tänään mahdollista, mutta ei vain konsuli ehtinyt ja/tai jaksanut enää tänään kun perjantaikin ja sillä lailla. Mutta joo, joka tapauksessa positiivinen tieto, että varmaksi lupasi maanantaiksi. 
Ajan kantapaikkaamme, hotelli Semiteihin, joka neuvostajan kukkanen. Huoneet kuitenkin maalattu neuvostoliiton sortumisen jälkeen ja kylppäreissä pinkit kaakelit… ja joka huoneessa olohuone… :] … kerään kaikki likaiset kamppeet (ja niitä riittää) ajopukua myöten ja lähetän ne pesuun. Ketuttaa, olin mielessäni ollut jokseenkin varma, että ne viisumit olisivat hoituneet ennen viikonloppua.


 Leninsetähän se siinä Bishkekin kansallimuseon takana. Leninsedän etupuolella maan vanha parlamenttitalo.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti