lauantai 15. syyskuuta 2012

Päivä 22 | Bishkek - (Kara Balta - Kara Kol) | Kyrgystan


Päivä 22 | Bishkek - (Kara Balta - Kara Kol) | Kyrgystan
330km | +3,5 - +25 | Aurinkoa

Kirkasin vuoristo hallitsee Bishkekin etelä-puolta... siellä myös loistavia hiihtokohteita jos satut liikkumaan sukset kainalossa kulmilla talvisaikaan!


Se on sitten Bishkek päivä minulla. Aamupäivä menee pitkälti reroutingin kanssa… tai ohjelmapäivityksessä. Almatyssä vahvistui jo, että itse Pamirin alue on sotatilassa ja tie sinne kiinni, mutta tie 372 on vastaavasti auki. Viimeisen tiedon mukaan Pamir Highway ei aukea turisteille ennen kevättä ja se taitaa olla meille jokaiselle liian pitkä aika odottaa se… :]


Paikallis-tv kuvasi ja haastatteli keskustan ostoskeskuksessa. Aihe jäi minulle tosin heiman epäselväksi. Yläkuvan keskimmäisellä miehellä kirgiisien perinnehattu.


Armenian viisumit näyttävät nyt olevan kunnossa myös, Jussilla, Teijolla ja minulla. Referenssinumerolla viisumit löytyivät netistä. Nyt kun vain saisi ne myös printattua. Taistelen tunnin hotellin printterin kanssa, mutta se ja noin 50000km takalaukussa pomppinut MacBookini eivät suostu yhteistyöhön. Printteriyhteistyötä riippumatta MacBookin kestävyyttä ei voi kuin kehua. Edellinen kanettavani oli myös Applen karvalakkimalli, joka matkusti takalaukussa yli 60000km ja on edelleen hengissä ja exälläni käytössä.
Iltapäivällä teen pienen vatsanponnistuksen kun en saa himojani hillittyä ja syön paikallisessa ostarissa kyrgystanilaista sushia. Iltaan mennessä kyllä selviää oliko kuinka viisasta ja sen illan tullessa kaikki ok. 

 Jos joku ihmettelee missä kaikki isot vanhat mersut ovat niin täällä Kyrgystanissa ne ovat. Ja kun lauantai niin moni hääkäytössä. Katedraalin kulmilla oli ainakin kuusi hääparia yhtä aikaa.


Porukalla myös kaikki ok. Markukselta ja Pasilta tulee viestiä, että ovat Kara-Köllissä ja että on ollut maiselmiltaan hillittömän upea ajopäivä. Myös hevospoolota on oltu pelaamassa ainakin katsomon puolella. Päivitän ajopäivän kuvia tälle päivälle parin päivän päästä kun niitä. Ensihätään joudut nyt tyytymään muutamaan Bishkek kuvaan… :] … Illalla hotellissani on hääbileet. En tiedä kumpi on suositumpi kuvauskohde. Moottoripyöräni vai morsian.


Ja haa, bongasin pari paikallista motoristia kylältä. Valkopaitainen hollannissa opiskellut Rogeriksi esittäytynyt sanoi että Bishkekissä on monta pyörää. Nämä kuitenkin ainoat näkemäni. Rogerin mukaan kaikki pyörät Kyrgystaniin tulevat käytetyinä USA'sta. Kuulema halvempaa kuin saksasta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti