lauantai 8. syyskuuta 2012

Päivä 12 | Astana - Karongy | Kazakstan


Päivä 12 | Astana - Karongy | Kazakstan
212km | +16 - +22 | Sol

Siinä se... se paljon ryhmäämme puhututtanut rekisteröitymis leima. Jokaisen ulkomaalaisen maahantulijan kuuluu rekisteröityä 5 vrk kuluessa.


Rekisteröinti Kazakstaniin on oma, vähintäänkin mielenkiintoinen juttu. Kostanyssa hotellin johtaja sanoi, että kuuluu rekisteröityä siellä missä viidennen päivän aamuna. Astanan hotellin johtaja on sitä mieltä, että kuuluu rekisteröityä heti. Samaa mieltä ovat kaksi italialaista kaveria, jotka eivät päässeet maasta pois koska eivät olleet rekisteröityneet! Astanan hotellin johtaja soittaa imigration officeen. Meidät kaikki komennetaan paikalle. Paikalla meille sanotaan, että 'ei täällä voi rekisteröityä'. Pitää hoitaa matkatoimiston kautta. Matkatoimistoon, jossa selvisi että saamme tarvittavat leimat aikaisintaan tänään puoliltapäivin. Käytännössä meillä leimat kello 1600.

 Se on vähän mitä turistille halutaan näyttää... yllä vehreä Astana ja alla piipukas Karongy.


Emme yritä kurottaa pilviin loppupäivän ajoajalla mutta Karongyyn kuitenkin joka 212km etelään. Alkuiltapäivän luuhaamme 'stokkalla' ja viiemeiset miehet joilla tornissa käymättä käyvät tornissa.
Tie on tänään kaikkea muuta kuin mihin olemme Kazakstanissa tottuneet. Sileää ja tasaista… joita kuita irtoreikiä tietty, mutta pääsääntöisesti sileää ja tasaista. 


Kazakstanissa huolehditaan myös ympäristöstä. Moottorpyörä ei saa olla käynnissä, jos se on lähempänä kuin 15 metriä bensapumpusta... ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti