keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Päivä 11 | Astana | Kazakstan


Päivä 11 | Astana | Kazakstan
52km | +12 - +19 | Aurinkoa ja puoliaurinkoa


 Astanan virallinen maamerkki. Takana pressan vaatimaton koti.


 ---


 Se on kaikki kultaa ja hopeaa mikä kiiltää. Toivomus pöytö sisältää 6kg kultaa ja 5kg hopeaa. Loput matmoria... alla Presidentin bulevardia tornista kuvattuna.


Vexi ja Juha aloittavat aamun rengasjumpalla. Vexin takarengas tyhjeni eilen kun tulimme kaupunkiin sisään. Syy selvisi nopeasti. Strom -motor oli myynyt Vexille 18 tuumaisen takarenkaan 17 tuumaisen sijaan, koska 'se käy ihan hyvin'… ja ihan hyvin tuo oli taittunut vekeille hinkkautunut puhki. Että sillä lailla.



Astanan stokka. Vähän modernimpi kuin Helsingin vastaava. Alla Pasi ja Markus Stockan portailla.



Ja nyt se on sitten nähty ja koettu… Astana siis. Siinä on jotakin hyvin paljon samaa kuin Dubaissa ja Las Vegasissa… toistaiseksi kirkkaasti kolmantena, mutta varustelu kiihtyy koko ajan. Vuoten 1994 saakka Astana oli pieni provinssikaupunki, joka oli kuuluisa ainoastaan kylmistä talvistaan. Sitten tuli muutos. Presidentti Nursultan Nazarbeav päätti, että Astanasta tulee uusi pääkaupunkin Almatyn sijaan… eikä mikä tahansa pääkaupunki vaan tulevaisuuden pääkaupunki. Ja sillä radalla Astanassa mennään… kaupungista voi olla montaa mieltä, mutta rakennusbuumi on kova. Ja rakennustyyli on BlingBling… pitää kiiltää ja olla krumeluuria. Vuoteen 2010 mennessä rahaan on palanut noin 12biljoonaa dolllari… ja öljyllä sitä tehdään koko ajan lisää.
Kiertelen Astanaa ristiin rastiin moottoripyörillä Pasin ja Markuksen kanssa. Markus oli minun takapenkillä. Markuksen nilkka paranemassa hyvää vauhtia, mutta ei tuo vielä juoksukunnossa ja leppoisampi olla takapenkillä. Muut valitsevat vaihtoehdon taksi.

 Kultturellejäkin olimme Pasin ja Markuksen kanssa. Yllä Jurtta kansallismuseosta ja alla 'smoking kills' modernin taiteen museosta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti