keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Päivä 19 | Karakol - Balickhi | Kyrgystan


Päivä 19 | Karakol - Balickhi | Kyrgystan
311km | +13 - +24 | Välikeli


 Yllä Issuk-Kul järven uimaseuran perustajajäsenet; H, Hondamies1 ja Hondamies2. Alla Barksoon kylän poikia seuraamassa tankkaustapahtumaa.


Päätimme päivällisellä, että emme jää pölyiseen ja ankean oloiseen Karakoliin. Lähdemme  Issuk-Kul järven eteläpuolta länteen jahka olemme löytäneet aamiaista. Järven keskeltä on tarkoitus koukata etelään yli 4000 metrin solan, mutta parinkymmenen kilometrin jälkeen olemme sitä mieltä, että ehkä viisasta kääntyä takaisin. Tie muuttuu kärrypoluksi lähtiessään nousemaan ja nopeus putoaa 5-10km/h tasolle. Lyhyellä matematiikalla päästään äkkiä tulokseen että 150km tien pätkä saattaa kestää pimeälle ja yli… bensaa on kyllä, mutta ei juuri eväitä. Alkava sade hillitsee myös innostusta. Viimekädessä Pasi on ainoa joka on 'mennään mennään mieltä'… :]


 Tie M364 oli alkukilometreiltään niin sanotusti ihan yees... sitten muhkuraa ja monttua tuli sen verran tuuheaan että päätimme palata asvaltille... yes, vähän lälläröintiä, mutta sallittakoon... :]


Issuk-Kul järven eteläpuoleinen tie on selkeästi mukavampi niin maisemiltaan kuin kyliltään kuin ylipäätään. Eteläpuoli on vähäväkisempi ja maisemat jylhät. Aamupäivällä perustetaan myös Issuk-Kul järven uimaseura. Perustajajäseniä ovat Pasi, H ja Teijo. Jäseneksi pääsee uimalla Issuk-Kul järvessä. Lisäksi pitää olla konepyöräkuljettaja. Uimarannalta löytyy myös kahvila. Paikka on kiinni mutta paikalla oleva isäntä opastaa onkimaa kalaa jos on nälkä… :] … ei niin nälkä ainakaa vielä.

 Lumihuippua takana ja edessä. Upea maa tämä Kirgistani luontonsa puolesta. Eikä mikään suuri yllätys että täällä enemmän ulkomaalaisia vaeltajia kuin motoristejä.


Balikchissä Juha bongaa W'n takarenkaasta sormenpään kokoisen reiän josta sisäkumi yrittää punkea pihalle, siinä toistaiseksi onnistumatta. Diagnoosi on että renkaaseen on tarttunut terävä kivensiru, joka juuttunut paikoilleen ja hiertänyt reilun reiän. Rengas irti, paikka niin ulkorenkaan sisäpintaan kuin sisärenkaan hiertyneeseen ulkopintaan ja pidetään peukkuja. Ja pidetään peukkuja myös Azerbaizanin viisumiemme puolesta. Huomenna todennäköisesti selviää vietämmekö viikonloppua Bishkekissä vaiko emme.


Nihertymäreikä W'n takarenkaassa. Sisäpuolella paikka, mutta jotakin purukumia pätevämpää tuohon täytyy aamulla keksiä. Onneksi Juha huomasi reiän ennen kuin sisärengas tuli palloksi ulos.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti