sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Päivä 26 | Jergital - Dushambe | Tazigistan


Päivä 26 | Jergital - Dushambe | Tazigistan
277km | +18 - +25,5 | Aurinkopäivä


 Se oli Jergitalin aamussa taas suosittu poseerausalusta... pyöräni siis. Siinä kävi vuorotellen omistajan kaikki lapset ja tirehtööri itsekin.


Eilisestä sateesta ei näy todisteita sinisellä aamutaivaalla. Toppahousut ja gorekengät kassiin, farkut ja buutzit päälle. Tänään lyhyt päivä ja olemme majoittuneet iltapäivän puolessa välissä. Jergital - Dushambe väli kelpo tietä, jos ei oteta lukuun 40km pätkää monimonttuista pölyränniä… :) … maisemat ovat loistavat niin asvaltilla kuin pölyosuudella. 
Tankkaamme aamusta 95 oktaanista. Tai niin mittarissa ainakin lukee… nykiminen ja röpötys tasaantuu jonkun verran vaan ei lopu, mutta mikä tärkeintä, kaikki pyörät kulkevat. Silmiinpistävää Tazigistanilaisissa bensa-asemissa on se, että useimmissa ei ole minkäänlaisia mittareita. On vain säiliöauto josta lasketaan bensaa litran, viiden tai kymmenen litran kannuissa.


 Maisemissa ei valittamista tänäänkään. Yllä Jussi matkalla Dushambeen. Alla puolimatkan maisemia ja Pasi poseeraamassa jyrkänteen reunalla. Kaiteita ei tässä maassa juuri harrasteta ja suoraa pudotusta välillä jokusatametriä.



Tazigistanin pääkaupunki Dushambe on positiviinen yllätys. Siinä missä Kirgistanin Bishkek näyttää romuluiselta neuvostojäännökseltä Dushambe näyttää siistiltä ja hyväryhtiseltä kaupungilta. Silmänlumetta? Mene ja tiedä mutta sellainen mielikuva jäi. Itse tazigistanilaiset ovat melkein yliystävällisiä (jos eivät istu autossa ratin takana ;) … käytännössä voi sanoa, että Tazigistanissa ei ole tarpeen etsiä apua. Riittää kun pysähtyy, niin apu tulee luoksesi… ;)
Dushamben illassa kokeilemme equadorilaista ravintolaa. Ei siitä välttämättä kantapaikkaani tulisi vaikka Dushambeen muuttaisin, mutta Keski-Aasian paras Etelä-Amerikkalainen ravintola silti!

 Yllä Tazigistanilaista naisten muotia mallia perus... kaukainen muisto vain venäläisten ja kazakstanilaisten naisten korkeat korot, pitkät sääret ja niukkakankaiset hameet... :] ... keskellä Dushamben parlamenttitalolle menevä kullattu suihkulähdekäytävä. Alla itse parlamentti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti