sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Päivä 27 | Dushambe - Istraswahan | Tazigistan


Päivä 27 | Dushambe - Istraswahan | Tazigistan
256km | +6,5 - +26 | SolSoSol… ja siististi pölyä :)

 Puuteripojat Pasi ja H posket sileinä ja pehmeinä... :) ... alla vuoristotie joka vie 3398 metriä korkean solan. Kiinalaiset rakentavat tunnelia kuitenkin täyttä vauhtia.


Päivän matka ei ole pitkä, mutta sitäkin pölyisempi. Ei sitä pölyäkään kuin reilu 30km, mutta se on puuteripölyä joka tunkeutuu kirjaimellisesti joka paikkaa. Pölytysmatka on toinen vuoren ylityksemme. Nousemme 3398 metriin eräänlaista pölyperunamaata miljoonalla kuopalla ja kandella miljoonalla kivellä varustettuna. Eikä siinä mitään että me neusemme ja laskemme allroad pyörillä, mikä hauskaa, mutta samaa esterataa ajavat myös henkilöautot ja rekat! Ja yaps, öljyt alkavat valumaan ulos iskunvaimentimestani. Ei kaikki eikä heti, mutta pyöräni alkaa tuntumaan 70-luvun ameriikan raudalta.

 Päivämme perusmaisemia... eikä lunta tänään... ;)


Päivän ensimmäinen ylitys oli maltillisempi. Siinä emme nousseet 2700 metriä korkeammalle uuttaa sileää asvalttia ja uutta sileää asvalttia myös laskeuduimme alas. Mutta ylhäällä oli 5km mittainen tunneli, joka oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Pohja oli alusta loppuun mutavelliä täynnä kuoppia. Valaistusta ei luonnollisesti ollut. Siellä täällä esiin pisti pettäneen pohjan raudoituksia. Ilma oli sakeana rekkojen mustaa nokea. Ei sitä tunnelia pysty sanoin kuvaamaan. Se on koettava ja koettaessakin se tuntuu epätodelliselta. Jokainen selviää siitä kuitenkin onneksi hengissä. Mutta yes, tunnelista riipumatta hieno ajopäivä, joka päättyy Uzbegistanin rajan tuntumaan Istraswahaniin. Istraswahanin hotellimme mielenkiintoinen mikstuura hotellia, supermarkettia, lastentarhaa, huvipuistoa ja seuraintaloa. Ja illalla on häät. Ei kennenkään ryhmäläisemme, mutta isot paikalliset häät, jossa käymme varovasti laitavieraina. 

 Paikallista herrain muotia. Nämä pojat matkalla häihin. Alla itse hääsali. Sulhanen ja morsian vaaleanpunaisella stagella.

---

Että missä euroopan kaikki vanhat ooppelit... no ne ovat Tazigistanissa teitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti