perjantai 31. elokuuta 2012

Päivä7 | Perm - Yekatarinaburg | Venäjä


Päivä7 | Perm - Yekatarinaburg | Venäjä
361km | +13 - +20,5 | Keli kaikkea


 Tampereelta saakka roudattu vesi se parasta on. Kysykää vaikka Juhalta... ;) ... ihan koko matkaksi sitä ei kuitenakaan taida riittää. Taivasvettä riitti tänään melkein koko päiväksi. Kuva DPC'n pihalta. Poliisi halusi tarkistaa documentit.


On se suuri… mahtavuudesta voi olla montaa mieltä, mutta on se suuria. Venäjän maa siis… olemme nyt ajaneet 6 päivää itään ja olemme Uralin toisella puolella Länsi-Siperiassa. Silti olemme ajaneet Venäjän leveydestä vain 1/3… että sillä lailla. Romanovin dynastian viimeinen keisari Nikolai II päätti päivänsä Yekaterinburgissa vuonna 1918. Jo silloin asukkaita täällä oli liki 400000. Nyt 1,4 miljoonaa.
Ja yes, Yekaterinburg ei ole tuppukylä. Täältä saa sushia ja sakea… shoppailemaan voi menä IKEAaan sekä Henkalle & Maurille. En tiedä mitä odotin yekaterrinburgista, mutta ehkä jotakin venäläisempää?! 

 Toivomuslistalla oli tänään pikkukylän raittia. Käythiin ajamassa. Hondamies2, Pasi yllä. Keskellä HannuH ja Hoon takana Hondamies1, Teijo. Vexi taitaa seistä taustalla. Alakuvassa Markus kahden tohtorin (TuplaWeen ja Hoon) hoivissa. Ei luita murskana, mutta nilkka sai kovan tällin takalaukun kulmasta kun jäi maan ja laukun väliin.



Itse ajopäivä alkaa kosteissa merkeissä. Saamme pakattua pyörät kuivassa kelissä, mutta emme ehdi montaa kilometriä ennen kuin taivas aukenee. Kurapuvut päälle ja matka jatkuu… :] … päivän viimeisen tunnin saamme ajaa ilman kurapukuja. Myös DPC (poliisi) kiinostuu meistä tänään ensimmäistä kertaa. Kun yhteistä kieltä ei ole niin eivät edes kysy minne matka. Tyytyvät tarkastamaan passit ja rekisteriotteet ja matka jatkuu.

Tänään tulee myös ensimäiset pikku lipat. Markuksella ei ole vauhtia kävelynopeutta enemäpää mutta pienen kylän raitti on rapainen, kamera vasemmassa kädessä ja syvä kuralätäkkö lipsauttaa pyörän alta. Maruksen jalka jäi takalaukun kulman alle, mutta nilkan pelastus oli AlpineStarsin krossisaapas.
Yekaterinburgissa Tuplaween varoitusvalot alkavat jälleen vilkkumaan. Flekti ei ole enää jumissa, mutta ei toimikkaan. Biketeamin huoltoon Vantaalle kyllä vähän pyyhkeitä. Tuplaween pyörä pyydettin tarkistamaan nimenomaan matkaa varten että kaikki kunnossa. Kukaan siellä ei huomanut, että flekti oli täysin jumissa… ja kun nuo 800GS'n flektien jumiutuminen tyyppivika.


 Ei mikään peräseinäjoki tämä Yekaterinburg... täältä saa sushia ja sakea... :] ... alla Vexi ja W alkupalojen ääressä.





1 kommentti: