maanantai 27. elokuuta 2012

Päivä3 | Cerepovec - Moskova | Venäjä


Venäläinen peruskylä taitaa näyttää aika samalta Viipurista Vladivostokiin. Tämä Cerepovecin ja Moskovan välissä ja yksi noin sadasta tai yli päivän kylistä.


Päivä3 | Cerepovec - Moskova | Venäjä
498km | +12,5 - +19,5 | Kostean puoleista

Harmaa usva sopii Cerepovecin aamuun siinä kuin aurinko polynesialaiselle palmurannalle. Molemmat täydentävät toisiaan molemissa paikoissa. Suomalaisen motoristinkin silmä on tottunut enemmän venäläiseen melankoliseen maisemaan kuin kokospalmumaisemaan… eikä siinä mitään. 
Ajamme tänään koko päivän pieniä teitä pienten kylien läpi ja siinä tulee väkisin melankolinen mieliala. Kaikki on ihanasti rempallaan… niin on pitkään ollut ja niin tulee pitkään olemaan. Itse en ainakaan keksi äkkipäätä reseptiä miten Venäjän köyhä maaseutu nostetaan talouskasvuputkeen ja kun se maapallokin pitäisi pelastaa talouskasvulta. Siinä meillä yhtälö.





Yllä HannuH, keskellä MarkusT ja alla VexiS matkalla kohti etelän lämpöä noin 200km/h tai yli... :) ... tänään pääilmansuuntamme oli etelä. Huomenna itä.


Mutta motoristin näkökulmasta päivä on mukava. Paljon pikkuteitä ja jo aika monta mutkaakin. Juha ja HannuH pelottelivat Moskovan ruuhkilla. Mitään varsinaista ruuhkaa ei kuitenkaan ole ja se vähän mikä on kiertyy mukavasti pientareen kautta. Kahdella rattaalla on etunsa ja Venäjän liikenteessä saa ja kuuluu olla luova… :]
Moskovan ydinkeskustaan emme kuitenkaan punge vaan jäämme 10km punaisen torin pohjoispuolelle Irbis Maxime hotelliin. Kuvittelin varaneeni Ibiksestä, mutta joku oli keksinyt laittaa ärrän väliin… ja eipä silti Irbis positiivinen yllätys.


 Satulamuotia... yllä HannuTuplaveen satula ja retkityynypehmuste. Alla oma penkki ja lampaantalja IKEAsta. F800GS vakiosatula ns. hanurista jos ei satu olemaan rauta-ahteri. Hannun puolesta en osaa sanoa, mutta paksu lampaantalja lisää yllättävänkin paljon ajomukavuutta.

---

Vexin kypärä, Pasi ja Jussi, Volga ja RybinskCity.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti