torstai 30. elokuuta 2012

Päivä5 | Nizny Novgorod - Kazan | Venäjä


LeninSedän valinta on sama kuin meidän... Park Hotel... ;] ... alakuvassa olemme poistumassa Kazanista. HannuW ja Markus etualalla. Juha kolmantena... sitten ei saa enää selvää.

Päivä5 | Nizny Novgorod - Kazan | Venäjä
398km | +20 - +29 | Aurinkoista

LeninSetä tervehtii meitä iloisesti aamulla… on tainnut tervehtiä samoilla jalansijoilla jos muutaman kymmenen vuotta… ja tainnut tarttua aika monen turistin kameraan. Niin meidänkin. 


M7'n reunat on päällystetty kauppialla... tässä olisi tarjolla omenaa, tomaattia ja muuta. Venäläisille tienvarsikauppa on arkea. EU'ssa kiellettyä mikä sääli. Ei minulla ole mitään sinänsä EU'ta vastaan, mutta eroaisin siitä silti mielelläni... :]


Äänestimme illalla lyhyen päivän ja myöhäisen lähdön puolesta. Virallinen lähtöaika 1000. HannuTuplawee tulee varttia yli ja olemme matkassa puoliyksitoista. Matkaa ei ole kuin vajaa 400km, mutta M7 ei ole Nizny Novgorodin ja Kazanin välillä räjähdysmäisen nopea. Ei itsesasiassa nopea lainkaan. Junarata menee läpi venäjän mutta M7 tuntuu olevan idästä länteen ja lännestä itään täynnä rekkaa… melkein kuin koko M7 olisi yksi pitkä juna… :) … onni täällä on moottoripyörä, jolla mahtuu monesta raosta. Teemme matkaa mopoilla melkein 7 tuntia. Autolla olisi mennyt puolet enemmän.


 Kazanin Kremlin moskeija. Alla vanha hallintopalatsi. Alue nykyään museoalue ja WorldHeritage alla. Kannattaa poiketa jos kuljet kulmilla.


Itse Kazan on niin sanotusti tosi yees. Kazanin Kreml päihittää Moskovan vastaavan menen tullen palatessa ja onkin World Heritage -kohde. Kazan on myös Tarastanin pääkaupunki 1,4 miljoonalla asukkaallan. Ravintolaa etsiessämme suunnittelen HannuTuplaween kanssa FreeTatarstan -liikeen perustamista, mutta käytännön toteutus jäi vielä muhimaan. Ehkä sen vuoksi, että olimme liian nälkäisiä idean syntyhetkellä. Tänään ei kuitenkaan mene niin myöhään kuin eilen. Alkuruuat ovat edessämme ennen puolta kymmentä. 


Tältä se nykyään tahtoo näyttää. Kun istutaan alas, iphonet ja galaxyt kaivetaan esiin... :] ... Jussi, Pasi, Markus ja HannuW lähettämässä toisilleen viestejä juomia odotellessa. Todettakoon samaan hengenvetoon, että Teijolla ja Vexillä ei ole minkään maailman älylaitetta matkassa. Kuuluisin Teijon ja Vexin jengiin jos itse olisin lomalla... :]






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti