perjantai 31. elokuuta 2012

Päivä6 | Kazan - Perm | Venäjä


Päivä6 | Kazan - Perm | Venäjä
673km | +16 - +20 | Kosteaa kosteaa… ja solsolsol... :]


 Kaksi volgamiestä löytäneet toisensa. Jussilla omassa tallissa Karhulassa samanlainen vuosimallia 1961, tämä yksilö 1958. Alakuvassa saman taukopaikan autoja... löydä kuvasta LeninSetä.


Tänään retkemme pisin ajopäivä toistaiseksi. Arvelen että ylitämme yhden aikavyöhykkeen, mutta takkiin tulee lopulta kaksi tuntia… :) … homma hoituu silti ongelmitta, vaikka edellisenä iltana oli muitakin mielipiteitä. Jopa motoristisuomalaisistakin löytyy tuota, 'eivoieipysty' -asennetta. Jos tie olisi ollut kuten eilen olisi tullut pitkä päivä, nyt pääsemme ajamaan suurimman osaa matkaa sataa ja vähän ylikin.
Ja kylläkyllä, aamulla sataa niin halvatusti kun lähdemme liikkeelle. Ensimmäisen tunnin aikana käy pari kertaa mielessä, että jos jatkuu näin, niin tulee ikimuistoinen ajopäivä. Mutta ei tullut kelinkään puolesta liian heviä. Ensimmäisen tunnin jälkeen sade vetäytyy sateiden taivaaseen ja saamme kääriä sadevarusteet rullalle.

 Lounasravintolan omistaja halusi poseerata nuorimpien ja komeimpien motoristien kanssa... :D ... monta lähtökuvaa tallentui meistä myös omistajan iphoneen.


Mitään vuoristoa matkalla ei ole, mutta texasin tasainen muuttuu irlantilaisen kumpuilevaksi. Pahin rekkarumbakin hiipuu käännyttyämme M7'ltä pois. Epäilemättä kohtaamme vielä rekan jos toisenkin, mutta tänään niitä ei ole enää junaksi saakka.
Päivän päättäri Perm on suuri teollisuuskaupunki. Teboil (LukOil) näkyy pitävän päämajaa täällä. Meidän päivämme päättyy hotellimme irkkubaariin, joka tarjoilee myös säädyllistä syötävää. Hauska ja huvittavakin piirre venäläisissä ns. länsityylisissä baareissa ja ravintoloissa on, että niissä on turha toivo saada venäläistä olutta… ei edes venäläistä pullovettä! Ulkomaalaisuus on inn… siihen sanon vain että PöH.

 Tänään tienvarresta löyti ostettavaa mm. pölyhuiskuja ja vanha Tupolev... :]

---


Teijo yrittää työntää kumoon Vexin pyörää ja Vexi haraa vastaan... Markus poseeraa ja Jussi tarkkailee tilannetta... :]






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti